top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

FAQ

icoontjes site apart_Tekengebied 1.png


            contact                    design                  drukwerk               doopsuiker             geboorte               verzending          

contact

contact

WANNEER CONTACTEREN GEBOORTEKAARTJE? Bij een geboortekaartje op maat is doorgaans vanaf 20 weken zwangerschap een fijne timing om alles tot in de puntjes te kunnen uitwerken. Wanneer je een collectie geboortekaartje neemt, kan dit ook op een later moment.

KAN IK EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN BEZOEK? Fysieke afstand kan nooit een probleem zijn bij Rietepetite. Onze kaartjes kan je bewonderen in de showroom bij studio blanche. Rietepetite is handig online bereikbaar via whatsapp, telefonisch, instagram, facebook. Tijdens onze samenwerking staan we persoonlijk in contact.

design

IK HEB EEN KAARTJE OP JE INSTAGRAM GEZIEN. KAN IK DEZE OOK PERSONALISEREN? Ja, De rietepetite kaartjes die je op instagram/facebook kan terugvinden behoren ook tot de collectie kaartjes

EXTRA AANPASSING AAN KAARTJE Wens je bovenop de mogelijke aanpassingsronde nog een extra (tekst)aanpassing. Dan hanteren we +25 euro incl btw per correctie ronde. Wil je geen extra kosten, adviseren we je vooraf de tekst van je kaartje goed na te lezen. Zodat je geen onnodige correctierondes nodig hebt.

TWEELING KAARTJE? Elk eenling collectiekaartje is aanpasbaar tot een tweelingkaartje. Hier wordt geen extra voor aangerekend

IS HET MOGELIJK OM EEN BESTAAND KAARTJE AAN TE PASSEN? alle kaartjes zijn volledig aanpasbaar. Neem een kijkje in onze paketten ​ om te kijken welke best bij jullie past.

VERMELDING OP KAARTJE? Standaard staan we subtiel vermeld op elk kaartje. Wil je dit liever niet? Laat het vooraf even weten.

design

drukwerk

DRUKKEN GEBOORTEKAARTJES Voor geboortekaartjes hanteren we steeds de spoedproductie. De drukker geeft voorrang aan geboortekaartjes. Na ontvangst van je akkoord op de finale digitale proefdruk, worden de kaartjes met digitale druk doorgaans binnen 1-2 werkdag gedrukt. Geboortekaartjes met vlakke digitale folie 1-3 werkdagen. De ambachtelijke geboortekaartjes hebben een productietermijn van 2-5 werkdagen. De drukker werkt niet tijdens het weekend en feestdagen

RESERVE GEBOORTEKAARTJES We adviseren om minimaal een 10 tal extra kaartjes te bestellen. Nadien een klein aantal bijbestellen is duurder omwille van de instel/opstart van de drukpers.

ONTVANG IK EEN PAPIEREN PROEFDRUK VOORAF? Je ontvangt gratis 1 proefdruk met een envelop voorstel wanneer je kaartje op punt staat (en het drukwerk via ons verloopt) Hierbij kan er steeds een klein kleurverschil zijn met het uiteindelijk gedrukte geboortekaartje. Wens je nadien toch een extra proefdruk bestellen? Dat is perfect mogelijk, +10 euro per extra digitale proefdruk / +20 euro voor een verlijmde of digitale foliekaart. productietermijn proefdruk 5-8 werkdagen

ECOLOGISCHE GEBOORTEKAARTJES We houden van onze mooie planeet, daarom proberen we een steentje bij te dragen en gebruik te maken van hergebruikte verzenddozen. We trachten de zending van je stickers en labels te bundelen met de enveloppen tot 1 pakketje. Dit is beter voor het milieu en is daarboven ook beter voor je portemonnee. we zijn grote fan van de ecologische papiersoorten. En verkiezen papier met het FSC label.

KAN IK OOK EEN KAARTJE ZONDER HET DRUKWERK BESTELLEN? Je kan met een door jullie gekozen drukker samenwerken. In dat geval betaal je enkel het ontwerp en bezorg ik de bronbestanden voor je drukker zodat deze bij geboorte de geboortegegevens kan ingeven en betaal je enkel de prijs voor het ontwerp

drukwerk

doopsuiker

KAN IK HET DOOPSUIKER OOK BIJ RIETEPETITE BESTELLEN? Wil je de doopsuikers ook in de minimalistiche stijl van Rietepetite presenteren? Wij werken deze graag uit in de bijpassende stijl van je geboortekaartje. Inclusief ontwerp van bijhorende stickers en labels: 90 euro incl btw (excl. drukprijs)

KAN IK OOK GEPERSONALISEERDE STICKERS EN LABELS BESTELLEN VOOR DE DOOPSUIKER?.... Werk je met je eigen doopsuiker winkel? Of voorzie je de doopsuiker zelf? Wij voorzien de stickers en labels voor je doopsuiker, bedrukt in de stijl van je geboortekaartje.

PRODUCTIETERMIJN STICKERS EN LABELS Vinylstickers worden eerst uitgesneden en volledig met de hand gepeld en nadien afgewerkt met doorzichtige applicatiefolie. Hou rekening met een productietermijn van 2 weken. Wanneer ze sneller gereed zijn, ontvang je ze natuurlijk ook eerder.

doopsuiker

geboorte

HOE DE GEBOORTE DOORGEVEN? Bij de geboorte mag je me via email of whatsapp een berichtje verzenden met de geboortegegevens (liefst niet telefonisch doorgeven, zodat ik geen foutjes kan noteren) ik bezorg je dan een bevestigingsmail met een overzicht van je bestelling en de laatste digitale proef van je kaartje. Na ontvangst van je akkoord hierop, verzend ik het drukbestand naar de drukker. De digitaal gedrukte kaartjes worden na ontvangst van je bevestiging binnen 1 werkdag gedrukt. Je kan het drukwerk ophalen bij de drukker of deze laten verzenden als pakketje. De drukker werkt niet tijdens het weekend en feestdagen. Maar ik blijf stand by, zodat we de digitale versie al gereed kunnen maken en de drukker de volgende werkdag ermee kan starten.

geboorte
verzending

verzending

VERZENDING GEBOORTEKAARTJES je kan het drukwerk gratis afhalen bij de drukker of prior aan huis laten leveren (tussen 9,90 en 15€, afhankelijk van het gewicht van pakketje). Het drukwerk met digitale folie reliëfdruk wordt altijd verzonden via pakketjesdienst post NL (+9,9€) Geboortekaartjes gereed en heb je gekozen voor verzending, dan worden de geboortekaartjes na de productie zo snel mogelijk verstuurd als pakketje. Voor verzending werken we met pakketjes dienst van de drukkerij. En ontvang je doorgaans binnen 1-2 werkdagen. Vertraging bij de koerier kan zich uitzonderlijk voordoen.

VERZENDING ENVELOPPEN / STICKERS / LABELS Wil je vooraf de enveloppen ontvangen? Zodat je deze kan voorbereiden met de adressen? Verzendingen van deze pakketjes zijn via Bpost, in een door jullie gekozen adres of afhaalpunt 9,90 euro incl btw. Wil je ook labels en stickers? Dan trachten we deze te bundelen als 1 zending. Doorgaans worden de pakketjes na verzending binnen 1-2 werkdagen aangeboden. Vertraging via de koerier kan zich uitzonderlijk voordoen.

HOE ECOLOGISCH IS RIETEPETITE? We trachten de zending van je 'stickers en labels' te bundelen met de 'enveloppen' tot 1 pakketje. We maken gebruik van hergebruikte verzenddozen. We zijn grote fan van de ecologische papiersoorten. En verkiezen papier met het FSC label.

overige

MAAK JE OOK ANDER GELEGENHEIDSKAARTEN? Ook voor een gepersonaliseerde feestuitnodiging of andere gelegenheid kan je beroep doen op Rietepetite

HEB JE EEN ANDERE VRAAG?

bottom of page